La Palma: La Isla Bonita

Terug

La Palma

Het eiland La Palma wordt geroemd om haar schoonheid. Het is het groenste en meest sprookjesachtige eiland van de Canarische Eilanden. De hoge bergen, watervallen en groene dalen hebben het eiland de bijnaam 'La Isla Bonita' (het mooie eiland) bezorgd. De schilderachtige dorpjes zijn erg sfeervol en vormen een perfect rustpunt voor wandelaars. In de hoofdstad Santa Cruz de la Palma kan men genieten van de historische pracht en in één van de vele bars heerlijke tapas eten. Ook bijzonder zijn de gitzwarte lavastranden op het eiland.

 

Van de Canarische Eilanden ligt La Palma het verst verwijderd van Afrika, waardoor er meer neerslag valt dan op de andere eilanden. Hierdoor is La Palma het groenste van deze eilandengroep. De bewoners van La Palma, de Palmeros, noemen het eiland 'Isla Bonita': het mooie eiland. Langs de steile rotskusten bevinden zich vele kleine zandstrandjes.


La Palma is echter beroemd om zijn prachtige vegetatie en zijn imposante bergen. Het eiland heeft veel prachtige bossen en volop wandelmogelijkheden.
Het noorden van La Palma wordt voor het grootste gedeelte in beslag genomen door een erosiekrater, de Caldera de Taburiente, die met een dichtbebost woud is bedekt. In het relatief 'jonge' zuiden vindt men ook nog actieve vulkanen, bijvoorbeeld de in 1971 ontstane vulkaan van Teneguia.


La Palma is het steilste eiland ter wereld met zijn 2.426 meter hoge Roque de los Muchachos en een zeediepte van circa 4.000 meter. De oppervlakte van het eiland bedraagt 736 vierkante kilometer, de lengte bedraagt 48 kilometer en de breedte 28 kilometer. Er wonen ongeveer 85.000 mensen, die hoofdzakelijk van de landbouw leven. Belangrijkste producten zijn bananen, avocado's, wijn en tabak.


En ondanks zijn schoonheid staat het toerisme er nog in de kinderschoenen.

 

Klik http://youtu.be/Hl_oyjIRSSo om een filmpje te bekijken met enkele indrukken van dit authentieke eiland te krijgen.

Maak uw keuze uit onze producten