Egypte: Op Nijlcruise in Egypte

Terug

De meest ontspannen manier om Egypte te bezoeken

De meest ontspannen manier om Egypte, zijn tempels en monumenten te bezoeken is een Nijlcruise. Je laat je vervoeren op luxueuze drijvende hotels en doorkruist zo 5000 jaar geschiedenis. Hét grote voordeel: je hoeft slechts één keer je koffers uit te pakken!

Bijna alle cruises zijn zo samengesteld dat de af te leggen trajecten en de tijd die je nodig hebt om de tempels te bezoeken, evenredig verdeeld is. Dit betekent dat je enkele uren vaart en dan enkele uren een volgende bezienswaardigheid kan bezoeken.

De meeste cruises vertrekken uit Luxor, varen naar Aswan en keren daar terug naar Luxor. Het verblijf aan boord is steeds in vol pension. Het programma is zo samengesteld dat je 's middags steeds naar het schip terugkeert voor de lunch. De tempels en bezienswaardigheden liggen bijna altijd op wandelafstand van de plaats waar de boot aanmeert. In sommige gevallen wordt een transfer per bus of met kleine bootjes voorzien.
Op de terugweg van Aswan naar Luxor zijn uiteraard andere stopplaatsen voorzien als op de heenvaart.

Er wordt zoveel mogelijk overdag gevaren, zodat je kan genieten van het panorama en het leven langs de Nijl. En dat is soms meer genieten dan van een tv-programma!
Trouwens, langs de Nijl zie je veel meer groen dan dat je zou verwachten. Er staan vooral veel palmbomen en struikgewas, zoals papyrus.
Na 23 uur wordt er in principe niet meer gevaren. Moest dit toch eens gebeuren heb je er geen last van. De cabines zijn goed geïsoleerd, zodat je het lawaai van de motoren bijna niet hoort. Toch kunnen oordopjes eventueel van pas komen, bijv. als je kajuit achteraan op het schip ligt.
 

Vergelijk een cruiseschip op de Nijl zeker niet met zeecruises. Animatie en programma, alsook de faciliteiten aan boord zijn totaal verschillend. Een Nijlcruise is een ontspannende manier om de bezienswaardigheden van Egypte te bezoeken en het natuurschoon langs de oevers van de rivier te bewonderen. Beschouw het schip als een reizend hotel waar je op een uiterst comfortabele manier varend logeert.