Blogartikel

04 Mei 2017

Huisboten en vakantiehuizen aan en op het water

huisboten

Laat het idee van een 'normale' vakantie eens varen!

Alle waterliefhebbers opgelet: wist je dat je je vakantie ook in een vakantiehuis op het water kunt doorbrengen? Behalve dat dit mooi is, zorgt het voor een bijzondere ervaring.

Er zijn zowel drijvende vakantiehuizen die geankerd aan de kade liggen als woonboten waarmee je kan varen. Vanaf het water beleef je de omgeving op een hele andere manier. Op het water is het vaak stil en sereen waardoor je volledig tot rust komt, kunt genieten van de andere bootjes die voorbij varen of een mooi plekje kan opzoeken om je hengel uit te werpen.

Vanuit de woonboten die een permanente ligging hebben (en waarmee je dus niet kan varen) is er in de nabije omgeving meestal wel de mogelijkheid een kleiner bootje te huren waarmee je het water op kan.

Beeld je het volgende maar eens in: 's ochtends vroeg gewekt worden door wilde ganzen, in alle stilte onder een heldere sterrenhemel in slaap vallen, in plaats van een douche een plons in het water doen, de zon in de zee zien zakken vanaf het dakterras van je drijvende huis, ontbijten in de frisse zeelucht. Tijdens een vakantie op een woonboot kan dit allemaal!

In je tijdelijke huis ben je ook altijd flexibel met stedentrips. Zo kan je bijv. in het Nederlandse Oostknollendam op een prachtige vaste woonboot verblijven, genieten van alle rust op het water en voor de afwisseling een uitstapje maken naar de dichtbij gelegen steden Alkmaar, Amsterdam of Haarlem.
Of wat dacht je van een huisboot in Berlijn-Köpenick? Vanuit hier kun je in alle windrichtingen varen over het prachtige rivieren- en merengebied in Brandenburg zonder dat je in het bezit van een vaarbewijs hoeft te zijn! En ben je toe aan wat meer drukte en mensen om je heen, liggen er behalve de hoofdstad Berlijn genoeg leuke steden in de omgeving die een bezoek waard zijn.

Een vakantie op het water hoeft niet alleen ontspanning te betekenen. Want waar water is, is ook sport. Watersporten als waterskiën en wake-boarden, wind- en kitesurfen of met een motorboot of jetski over het water scheuren behoren in de meeste watergebieden tot de mogelijkheden.

Eén tip voor als je je vakantie op het water gaat doorbrengen: smeer je net iets beter in dan je gewend bent! Water reflecteert het zonlicht waardoor meer UV-straling je huid bereikt en er dus sneller verbranding optreedt.

Kom gerust de brochure eens halen en raak geïnspireerd door enkele van onze huisboten. Wellicht is dit binnenkort wel jouw vorm van tijdver"drijf"!

Enkele voorbeelden vind je op mijn Facebook-pagina.

(Google+ account)

Meer blog-artikels over:

Reacties

Blog categorieën
Over reizen, vakantiebestemmingen en promoties

Een blog over boeiende vakantiebestemmingen met verrassende reistips.